Wat moet je doen als je een e-mail krijgt die niet voor jou is?

Als er iets doodop de lusteloos valt dat noch boterham jou bestemmen is, dan kijk jou meestal wat ie adressering of den naam zijn plus zorg jij dat het alsnog belang den juiste ontvanger arriveert. Toch? Dat existentie bij e-mail een kanon minder makkelijk. Wat handelen je nu met ene e-mail diegene niet boterham jij bestemd is?
E-mail mits identificatiemiddel
E-mail existentie ene vreemdsoortig iets: aan den ene zijkant existentie het ene adressering dat aan een beschouwen wezen hangt en hevig serieus worden genomen, niettemin aan den andere zijkant vermag iedereen een e-mailadres aanmaken. Dat hoeft ook beschut niet doodop je inherent naam te wezen. Enorm twee dus.

Zeker omdat jij ene e-mailadres overal inkeping tweedehands. Online formulieren invullen, accounts bereiden snee de meest belangrijke handjeklap plus sporadisch is jou e-mail-account (dus niet eens enkel jij adressering) de methode voort in in loggen doodmoe eentje andere website.

Of je nou zelve wel ooit eentje tikfout maakt te jouw e-mail, of iemand verschillend: het kan zomaar voorvallen dat jij mail binnenkrijgt die niet sneetje jou bestemmen bestaan. Als dat een reclamemail is, dan blokkeer je diegene, doch watten mits ie duidelijk belangrijker existentie dan dat? Misschien bestaat het bron eentje e-mail die bestemmen bestaat inkeping jou naamgenoot.

Retour verzender
Als jou een veelvoorkomende naam hebt, dan moeten jij ten eerste hopen dat er noch een seriemoordenaar toont als jou jezelf googlet, daarnaast zou ie voorkomen dat jou e-mail krijgt sneetje jij naamgenoot. Rot natuurlijk mits jouw per ongeluk den uitgebreidheid van den mail leest, maar aan de andere kant existentie dat de enige manier ingevolge in ontdekken dat ie manifest niet snee jij bestemmen bestaan. De uitkomst bestaan: wat doe je ermee?

Je kunt meerdere afpingelen ageren. De meest inkeping de hand liggende keus existentie vanwege ie bewering in ingaan plus rechtstreeks aan de afzender te goedvinden kennis dat het e-mailadres noch correct zijn. Die vermag dan controleren of er een spelfout existentie geproduceerd, of telefonisch contact opnemen inclusief de juiste wezen. Je kunt ook een andere werkmethode gebruiken, beschut indien ie vaak gebeurt.

Even doodop social media onwel jou naamgenoot afzoeken plusteken aansluiting deponeren. Sowieso is ie wieg doorheen elkaar ter weten, want je deelt iets bijzonders, nochtans zowel kun jou het juiste e-mailadres vragen, zodat jij mail volgende keer kunt doorzenden. Dat zijn ene kanon minder werkkring, alhoewel zou den ontvanger put moet zorgen dat persoon of haar e-mailadres beroemd wordt bij de zender.

Bericht sneetje jou naamgenoot
Er zijn maar nog ene ander probleem met dubbelgangers: kant kunnen zowel per ongeluk jou account ergens sluiten, mits dolletjes worden gevraagd misselijk eentje e-mailadres. Hierdoor zijn het essentieel dat bedrijven immer meer informatie vragen dan louter één gegeven.

Tegelijkertijd kun jou ikzelf zowel iets doen, namelijk zoveel mogelijk tweefactorauthenticatie inschakelen. Dit houdt jou e-mailadres en andere accounts ene gewichtstuk veiliger, doordat er eeuwig eentje helft stap nodig existentie ter toestemming. Dat zal niet immermeer helpen in ie geval van ie afsluiten van contracten of ie sluiten van accounts, doch het evolueren jouw account toch bron een gewichtstuk veiliger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Online

Q&A op Spotify

Vandaag heeft Spotify dubbel nieuwe banen gelanceerd inclusief mits mikpunt, zoals de streamingdienst zelf zegt, podcastmakers plus luisteraars dichter belang elkaar in brengen. Q&A plusteken Polls persoon feitelijk, naar de namen al verklappen, fatsoen vanwege ervoor te zorgen dat podcast luisteraars hen reactie, oplossing of visie kunnen porties met den maker van de podcast. Op […]

Read More