Taxushaag

Een taxus is een van de krachtigste plantensoorten van de coniferen. Een taxushaag is dus zeer geschikt als erfafscheiding of als sierhaag. De taxus groeit niet heel snel, waardoor het gemakkelijk is om deze te laten groeien in iedere gewenste vorm. Daarom is er wel wat geduld nodig om te taxus groot te laten worden. Om de gewenste vorm mooi te houden is het aan te raden de haag twee keer per jaar te snoeien.

Na de planting van de taxus heeft deze maar weinig verzorging nodig. Alleen bij erge droogte wat extra water. Ook zal de planting van de haag gerust op een schaduwrijke plek kunnen zijn, dit komt omdat de plant winterhard is.

Extreme weersomstandigheden kan deze plant wel aan. Dit zorgt er ook voor dat de plant een lange levensduur heeft, vooral als de plant af en toe (in de lente) wordt voorzien van compost.

Taxus haag is verkrijgbaar in diverse variaties. Zo kan de taxushaag er juist voor worden gekozen om deze te laten groeien en zo een bijzondere sierhekwerk creƫren. Ook zijn er verschillende kleuren te vinden, zowel olijfgroen als rood en bruin. Afhankelijk van de plek waar u de haag laat groeien kan u een andere soort plant aanschaffen.

De taxushaag is eigenlijk klein te noemen. Maar het is wel goed om te weten dat deze haag een wortelstok kan verkrijgen van 100cm. Hierdoor wordt hij langzaam maar zeker toch weer wat groter iedere keer als hij wordt gesnoeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips

Deurknoppen kast en meubelgreepjes: Een unieke combinatie voor uw interieur

Deurknoppen en meubelgreepjes geven een kamer een unieke en stijlvolle uitstraling. Ze zijn een essentieel onderdeel van het interieur, omdat ze het geheel afmaken. Een goede combinatie van deurknoppen en meubelgreepjes kan het verschil maken tussen een saai en saaie kamer en een stijlvolle en moderne ruimte. Waarom deurknoppen kast en meubelgreepjes? Deurknoppen kast en […]

Read More
Tips

Dit zijn de beste plekken in een vliegtuig

Nu we opnieuw meer rennen, existentie ie gedurende elke duur weer eentje aansporing doorheen de beste stoel ter opsporen. Want watten persoon den allerbeste plaatsen plus hoe weet jouw spullen die zijn? Een boeiende oplossing snee allemaal diegene voltooid en toe of regelmatig vliegt. Want mits jou niet doodop den voorste rijen ter Business Class […]

Read More
Tips

Horloge graveren

Horloge graveren? Onze producten zijn allemaal uniek. Jouw houten horloge, kan nog unieker worden gemaakt door er een persoonlijke boodschap op te laten graveren. Maak jouw uurwerk extra speciaal door je voorletters, een motiverende quote of een andere betekenisvolle boodschap te laten graveren. Het personaliseren van een horloge met een gravure verhoogt de sentimentele waarde […]

Read More