Castel sant Angelo

Castel sant Angelo staat beter bekend als de Engelenburcht. Castel sant Angelo is een van de bekendste gebouwen in Italië die vele verschillende functies heeft gehad. Van een mausoleum, een kazerne tot aan een militaire gevangenis en een pauselijke residentie.

In 130 voor Christus werd Castel sant Angelo gebouwd in opdracht van Keizer Hadrianus. Dit omdat hij voor zijn familie en zijn opvolgers graag een eigen mausoleum wilde. Net voordat het mausoleum af was, overleed de keizer. Wel werd zijn as in het mausoleum geplaatst, en dit is sindsdien een traditie geworden.

Het mausoleum werd in de vijfde eeuw verandert tot een burcht, met een strategische positie. Deze werd helaas vernietigd, toen werd de burcht verandert in een gevangenis. Hier werden ook gevangenen geëxecuteerd en gedood. Het is op dit moment nog steeds mogelijk om deze gevangenis te bezoeken.

Na de gevangenis veranderde Castel sant Angelo in een museum. Op de derde verdieping van het museum vind je de burcht, hier kun je wapens, schilderijen en andere antieke artefacten terug zien. Op de vierde verdieping kun je een kijkje nemen in de pauselijke appartementen van Castel sant Angelo. Vanaf het Vaticaan is een geheime gang naar Castel sant Angelo, dit was een ontsnappingsroute. Ook hier kun je kijken.

Wanneer je Castel sant Angelo kun je dit het beste doen met een gids. Op deze manier krijg je de beste indruk en hoor je alle verhalen over de geschiedenis van Castel sant Angelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *